GERİ DÖNÜŞÜM PROJEMİZ

Geri Dönüşüm Projemiz; okulumuz öğrencilerinin evlerindeki atıkları nasıl değerlendirebilecekleri, her atığın çevreye verdiği zararın ne kadar fazla olduğunu anlayabilecekleri, bu atıkları geri dönüştürerek hem maddi kazanç hem de geleceğimize olan katkılarının büyüklüğünü öğrendikleri bir proje oldu.

Sadece okulumuz öğrencileri değil Adnan Menderes Mahallesi sakinlerininde bu konuda ne kadar bilinçli ve istekli olduklarını görmek bizleri çok memnun etti. Mahalle halkının ayrıştırdıkları atıkların okul için fayda sağlamasından duydukları memnuniyet projemize olan ilgilerini arttırdı.

Projemiz vesilesiyle elde edilen geri dönüştürülebilir atıkların geri dönüşüm şirketlerine satılması sonucu sağlanan maddi kazanç okul aile birliği hesabına yatırılarak hem velilerden maddi destek talep etmeden okul ihtiyaçlarımızı karşılıyor hem de "Doğa ve Hayvan Atölyesi" için birikim sağlıyoruz.

Tabiki projemize destek olan öğrencilerimizi mutlu etmek en büyük görevimiz. Belirli miktarda geri dönüşümü okulumuza kazandıran öğrencilerimizi çeşitli zamanlarda kantin çekiyle ödüllendiriyoruz.

Aşağıda 20.03.2022 tarihinde okul web sayfamızda yayınalan Geri dönüşüm projemizin sadece bir ay içindeki bilgilerinin yer aldığı haberden alıntı yapılmıştır. Her ay artarak devam eden destekleri için velilerimize teşekkür ederiz.

20.04.2022 197

20.03.2022 tarihli haber : "550 kg Karton, 100 kg poşet, 260 kg plastik, 222 kg Pet plastik, 920 kg Kitap/kağıt 280 kg demir 29 kg Alüminyum, 10 kg krom ı çöpe atıp israf ederek milli değerden kaybetmek,doğaya atıp çevre kirliliğine sebebiyet vermek yerine tamamı çocuklarımız için kullanılacak ciddi bir geliri Okul Aile Birliği hesabımıza kazandırmış olduk. Öncelikle bu duyarlılığı için tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu sayede çocuklarımıza doğa ve hayvan atölyesi kuracak. Okulumuzu çocuklarımıza cazip hale getirmek için durmaksızın verdigimiz çabaların karşılığını da almış olacağız. Tüm eş dostu bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyoruz."

21-03-202221-03-202221-03-2022

20-03-202220-03-202220-03-202220-03-2022